نشست صمیمی معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت عتف با تشکل های دانشجویی دانشگاه های منطقه 2 کشور

24 خرداد 1401

در تاریخ 18 خرداد ماه 1401 دکتر عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست شورای معاونان و مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های منطقه دو کشور به میزبانی دانشگاه مازندران، با نمایندگان مجموعه‌های دانشجویی دانشگاه‌های منطقه 2 کشور (استان‌های مازندران، گیلان و گلستان) دیدار و در خصوص مسایل انتقادی و دغدغه‌های فرهنگی و اجتماعی دانشجویان با ایشان گفت‌وگو کرد.

در این جلسه تعدادی از دانشجویان به نمایندگی از انجمن‌های علمی دانشجویی، کانون‌های فرهنگی، هیات‌های مذهبی، تشکل‌های سیاسی، نقطه نظرات انتقادی و پیشنهادات خود را در خصوص مسایلی از جمله لزوم افزایش حمایت‌های مالی و معنوی از دانشجویان، تخصیص امتیاز به فعالان مجموعه‌های دانشجویی در راستای افزایش انگیزه مشارکت، کمبود فضای خوابگاهی، توجه ویژه به فعالیت‌های قرآنی و جهادی، اجرای واقعی 3 درصد بودجه مصوب فرهنگی دانشگاه‌ها، توجه به سلامت جسم و روان در خوابگاه‌ها، مشکل تاخیر در پرداخت‌های مربوط به مجموعه‌های دانشجویی(مانند تسویه فاکتورها، پرداخت جوایز و ...)، شفاف‌سازی بودجه فرهنگی، کمبود نیروی اداری در معاونت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها و عدم تناسب با حجم فعالیت‌ها، وضعیت نامناسب خوابگاه‌های خودگردان، عدم رعایت شان دانشجویان در ارتباط با مجامع صنعتی، توجه و حمایت بیشتر معاونت پژوهشی دانشگاه‌ها از انجمن‌های علمی، اصلاح آیین‌نامه قدیمی کانون‌های فرهنگی، برنامه‌ریزی برای ایام تعطیل در خوابگاه‌ها، بروکراسی طولانی در دریافت مجوز فعالیت‌ها و ... ارایه کردند.

دکتر کلانتری با اشاره به این‌که دوران کرونایی، بیش از همه، شرایط فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها را دچار آسیب کرد، گفت: در این دوران، کور سویی از فعالیت‌ها دیده می‌شد ولی بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی تعلیق شد. در همین شرایط، بخش بسیار زیادی از بودجه‌های فرهنگی آسیب دیدند و امروز، احیای امور بسیار مشکل است.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت عتف با تاکید بر این نکته که به اعتقاد من، پیشران نشاط دانشگاه، چیزی جز دانشجو و جریانات دانشجویی نیست، افزود: درست است که ضعف امکانات و مشکلات عدیده وجود دارد و حمایت‌های کافی از فعالان نمی‌شود و در جای خود باید این مورد بررسی شود، ولیکن این نوید را به شما می‌دهم که بلوغ اجتماعی، جامعه‌پذیری، آشنایی با سازوکارهای کشور، فهم از مسایل عمومی و ... از خلال همین فعالیت‌های دانشجویی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و ... بدست می‌آید؛ البته ما مسولان موظف هستیم که از دانشجویانی که در این سطح در مجموعه‌های دانشجویی فعالیت می‌کنند، حمایت‌های لازم را داشته باشیم و در زمینه‌هایی هم مانند انتخاب دانشجوی نمونه، ارزیابی برای مصاحبه‌ها و ... حمایت‌هایی را پیگیر و در حال عملیاتی‌سازی هستیم. در مسایل مختلف، مشکلات زیادی وجود دارد البته امیدواریم و پیگیر هستیم که گشایش‌هایی اتفاق افتد.