دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل
سامانه‌ها و وب‌سایت‌های دانشگاه

دانشکده گیاهان دارویی

کاشمر دارای بزرگترین پالایشگاه گیاهان دارویی کشور

کاشمر دارای بزرگترین پالایشگاه گیاهان دارویی کشور

12 مهر 1400
1315
کاشمر دارای بزرگترین پالایشگاه گیاهان دارویی کشور

کاشمر دارای بزرگترین پالایشگاه گیاهان دارویی کشور

به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از ایسنا، اصغر نور الله‌ زاده در بازدید از کارخانه گیاهان دارویی پردیس عصاره ترشیز کاشمر افزود: پالایشگاه گیاهان دارویی کاشمر که در آن اسانس، عصاره و … تولید می‌شود، فوق‌العاده ارزشمند است.

وی با بیان اینکه مانند این پالایشگاه در هیچ کجای کشور نیست، تصریح کرد: برای کمک به این مجموعه حاضر هستیم 60 میلیارد تومان اعتبار با نرخ 4 درصد تعریف کنیم. البته 30 میلیارد تومان هم باید آورده مدیران کارخانه باشد که البته این آورده به صورت ودیعه خواهد بود و تا زمانی که اقساط تسهیلات به پایان نرسد، آزاد نخواهد شد.

مدیر عامل صندوق کارآفرینی امید عنوان کرد: با توجه به فعالیت چنین پالایشگاهی در کاشمر از این به بعد در صورتی به متقاضیان این حوزه تسهیلات خواهیم داد که کسب و کارهای مرتبط با این کار را راه‌‎اندازی کنند؛ آن زمان ما هم شرایط را برایشان مهیا می‌کنیم.

در این بازدید محمد شاکری، رئیس هیات مدیره کارخانه گیاهان دارویی پردیس عصاره ترشیز، با اشاره به اینکه این کارخانه پکیج کاملی از کاشت گیاهان دارویی تا تبدیل آن‌ به محصولات دیگری مانند اسانس، عصاره و… است، افزود: در حال حاضر توسط خود ما گیاهان مختلف دارویی از جمله ترخون، نعناع فلفلی و… کاشت می‌شود.

وی اضافه کرد: با کمک جهاد کشاورزی کشاورزان به کشت این نوع محصولات ترغیب می‌شوند. از سویی ما نیز قرارداد تضمینی برای خرید محصولات با کشاورزان منعقد می‌کنیم. اگر این مجموعه به بهره‌برداری برسد، ظرفیت سالانه ماده اولیه آن بالغ بر 2500 تن است. اگر چه سال قبل 40 میلیارد تومان ماده اولیه از نقاط مختلف کشور خریداری شده اما اگر شرایط مهیا شود، می‌توان حداقل 50 درصد این رقم را از استان خراسان رضوی تهیه کرد.

شاکری با بیان اینکه تلاش می‌شود این کارخانه گواهینامه GMP دارو بگیرد، میزان سرمایه‌گذاری که تاکنون در این کارخانه انجام شده را 250 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: از این مبلغ حدود 15 میلیارد تومان فقط تسهیلات بانکی بوده است. در این کارخانه میوه‌های مخصوص شهرستان کاشمر از جمله انگور، انار و طالبی به صورت کنستانتره و پوره تولید ‎می‌شود که امسال بخشی از آن به بهره‎‌برداری می‌‎رسد.

مدیر عامل صندوق کارآفرینی کشور در سفر یک روزه خود به منطقه ترشیز از واحدهای تولید مستقر در شهرستان‌های کاشمر، بردسکن و خلیل‌آباد نیز بازدید نمود.

https://ausmt.ac.ir/n/417