دانشکده گیاهان دارویی

اولین واحد تولید عرقیات گیاهی در لرستان راه اندازی شد

11 خرداد 1401
اولین واحد تولید عرقیات گیاهی در لرستان راه اندازی شد

ایرنا - سرپرست مدیریت صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: نخستین واحد تولید عرقیات گیاهی و بسته بندی اسانس خوراکی استان در روستای گایکان شهرستان الیگودرز به بهره برداری رسید. "سعید باجلان" روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ظرفیت تولید این واحد یکهزار تن در سال و مجموع سرمایه گذاری انجام شده 15 میلیارد تومان است. وی با اشاره به پرداخت 6 میلیارد تومان تسهیلات بانکی از محل صندوق توسعه ملی به مجری این طرح اظهار داشت: در مرحله نخست، اسانس گیری از گل محمدی به عنوان پایه تولید انواع عرقیات صورت می گیرد و با اتمام فصل رویش این گیاه، عرقیات سایر گیاهان دارویی تولید خواهد شد. وی تصریح کرد: شهرستان الیگودرز ظرفیت مطلوبی در گسترش گلستان های گل محمدی دارد که می توان با ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری، ارزش افزوده این باغات را به طور چشمگیری افزایش داد. باجلان با بیان اینکه نخستین واحد تولید عرقیات گیاهی در روستای گایکان شهر چمن سلطان الیگودرز راه اندازی شده است اضافه کرد: از حدود سه تا پنج تن گل محمدی یک کیلوگرم اسانس به دست می آید و 10 تا 15 هزار لیتر گلاب نیز قابلیت تولید یک کیلوگرم اسانس دارد. شهرستان الیگودرز دارای 61 هزار هکتار اراضی دیم و آبی است تصریح کرد: سطح زیر کشت باغات و گیاهان دارویی الیگودرز بیش از سه هزار و 762 هکتار می باشد و روستای گایکان دارای 264 خانوار و جمعیت حدود 900 نفر است.