معرفی گروه:
گروه بهداشت مواد غذایی از سال 1388 همزمان با تأسیس دانشکده دامپزشکی ایجاد شد. این بخش به آموزش و پژوهش در زمینه فناوری پیشرفته شیمی مواد غذایی، میکروبیولوژی مواد غذایی، فرآورده های دریایی، بهداشت و بازرسی گوشت، فرآوری محصولات غذایی مانند گوشت قرمز، گوشت طیور و لبنیات اختصاص یافته است.
در این گروه 3 عضو هیات علمی با مرتبه دانشیاری و 3 عضو با مرتبه استادیاری وجود دارند که دروسی را در زمینه های شیمی و بیوشیمی مواد غذایی، کنترل شیمیایی مواد غذایی، کنترل میکروبی مواد غذایی، بهداشت و صنایع لبنی، بهداشت و صنایع گوشت، بهداشت محصولات دریایی، بهداشت غلات، روغن و قند، صنایع بسته بندی و کنسروسازی، بهداشت و بازرسی گوشت دام و طیور، اپیدمیولوژی و ... به دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد آموزش می دهند. مأموریت این بخش آموزش دانشجویان و انجام تحقیقات بنیادی و کاربردی در زمینه فناوری های نوآورانه در حوزه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی می باشد. همچنین این گروه با برخورداری از آزمایشگاه های تخصصی جهت آنالیز نمونه های مواد غذایی فعال می باشد.
رشته های دایر در گروه:
کارشناسی ارشد و کارشناسی بهداشت مواد غذایی:
بهداشت مواد غذایی علمی است که به تولید غذای سالم، غیر آلوده و غیر تقلبی و مطالعه روش های تهیه، نگهداری و مصرف آن می پردازد. هدف از این رشته تربیت دانش آموختگانی است که با درک صحیح و کامل از ایمنی و بهداشت مواد غذایی، زمینه را برای بازرسی و نظارت بر تولید مواد غذایی فراهم ساخته و در ارتقاء بهداشت و سلامت جامعه مؤثر باشند. دانش آموختگان این رشته می توانند به عنوان کارشناس در بخش های مختلف مرتبط با تولید شیر و فرآورده های لبنی، گوشت و فرآورده های گوشتی، آبزیان و فرآورده های شیلاتی، تخم مرغ، عسل، کارگاه های بسته بندی مواد غذایی با منشأ دامی و نیز آزمایشگاه های کنترل کیفی مواد غذایی، سردخانه ها و مراکز نگهداری مواد غذایی فعالیت نمایند. ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در رشته های مرتبط با وزارت بهداشت در رشته های بهداشت و ایمنی مواد غذایی، علوم و صنایع غذایی، میکروب شناسی مواد غذایی، بیوشیمی بالینی، علوم تغذیه و علوم بهداشتی در تغذیه میسر است.
کارشناسی بهداشت و بازرسی گوشت:
هدف از رشته بهداشت و بازرسی گوشت آموزش دانشجویان به منظور ارائه گوشت سالم و بهداشتی مورد نیاز جامعه می باشد. این رشته دانشگاهی موارد مختلفی از جمله 1- معاینه دام قبل از کشتار 2- بازرسی لاشه دام پس از کشتار 3- انجام برخی آزمایشها به منظور بررسی سلامت و کیفیت گوشت را شامل می شود. دانش آموختگان این رشته در محیط ها و مراکزی که به تأمین گوشت مورد نیاز جامعه می پردازند از جمله کشتارگاه ها، مراکز بسته بندی و نیز آزمایشگاه های کنترل کیفیت گوشت و فرآورده های گوشتی اشتغال خواهند داشت. ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در رشته های مرتبط با وزارت بهداشت در رشته های بیوشیمی بالینی، سم شناسی، میکروب شناسی مواد غذایی و بهداشت و ایمنی مواد غذایی میسر است.
اساتید گروه:
|
|
فهیمه توریان |
حمیدرضا کاظمینی |