اهداف و وظایف
دانشگاهها به عنوان مراکز آموزشی و پژوهشی به منظور تعالی مستمر، باید همواره در خدمت توسعه و پیشرفت جوامع خود باشند. توسعه و بکارگیری فناوریهای جدید همواره از رویکردهای استراتژیک دولتها در سرتاسر جهان میباشد. با پیشرفت روز افزون، چشمگیر و رقابتی فناوری در دهههای اخیر، نیاز صنعت به دانشگاه بیش از پیش احساس میشود. همچنین مراکز آموزش عالی با تغییر رویکرد از دانشگاههای آموزش محور (نسل اول) و پژوهش محور (نسل دوم) به سمت دانشگاه کارآفرین (نسل سوم) حرکت کردهاند. دانشگاه کارآفرین در یک برج عاج مجزا از صنعت قرار نگرفته و در کنار آموزش و پژوهشهای بنیادی به منظور توسعه دانش بشری، کارآفرینی و سرمایهسازی دانش را سر لوحه خود قرار میدهد.
بدین منظور وجود یک سیستم نظاممند برای اتصال دو طرفه فعالیتهای دانشگاه و نیازهای صنعت همواره احساس میشود. دفتر کارآفرینی و ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل به عنوان این حلقه اتصال، فعالیت خود را از سالهای آغازین تاسیس دانشگاه آغاز کرده است. رسالت اصلی این مرکز ایجاد بستر مناسب برای پژوهشگران دانشگاه (اعضای هیات علمی و دانشجویان) به منظور همکاریهای مشترک با صنایع و مراکز تحقیقاتی میباشد. نتیجه اصلی این همکاری مشترک شامل تربیت نیروی انسانی کارآمد و کارآفرین، انجام پژوهشهای کاربردی و تقاضامحور، سرمایهسازی دانش و توسعه و پیادهسازی فناوریهای مورد نیاز صنایع میباشد.
خدمات قابل ارائه دانشگاه از سوی مرکز به صنایع مختلف شامل:
- انجام طرحهای پژوهشی تقاضامحور بر اساس نیازمندیهای صنایع و مراکز تحقیقاتی
- انجام طرحهای صنعتی و پژوهشی کوتاه مدت در قالب پروژه اینترنشیپ برای رفع مسائل جاری صنایع کوچک و بزرگ
- مشاوره علمی و صنعتی به صنایع کوچک و بزرگ در راستای رفع مشکلات موجود
- برگزاری کارگاههای آموزشی به درخواست صنایع
- ارائه خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی
- معرفی دانش آموختگان مستعد با زمینه تخصصی مرتبط با نیاز صنعت به منظور اشتغال
خدمات قابل ارائه از سوی مرکز به پژوهشگران (اعضای هیات علمی و دانشجویان) شامل:
- قانونمند کردن و مدیریت ارتباط دانشگاه با مراکز صنعتی و پژوهشی از طریق عقد تفاهمنامه
- معرفی صنایع و پروژههای تحقیقاتی مرتبط با توانمندیهای دانشگاه
- مشاوره، معرفی و ارسال پروپوزال به صنایع هدف
- انعقاد قرارداد، انجام مکاتبات لازم و نظارت بر روند انجام پروژهها
- معرفی توانمندیهای دانشگاه به صنایع هدف از طریق مکاتبات، جلسه، حضور در نمایشگاهها و جشنوارهها
- امور مربوط به ثبت اختراع
- برگزاری بازدیدهای علمی
مرکز کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل آمادگی کامل خود را به منظور توسعه همکاریهای مشترک با صنایع و مراکز تحقیقاتی در قالب همکاریهای مختلف اعلام میدارد. از صاحبان صنایع و نیز پژوهشگران محترم درخواست میشود نیازها، پیشنهادات و راهکارهای خود را از طریق تماس با ما در میان بگذارند.