به گزارش روابط عمومی دانشگاه، مراسم گرامی داشت پنجاه و سومین سالگرد نکوداشت استاد ادبیات پارسی دکتر محمد معین عصر پنج شنبه 21 تیرماه 1403 در محل آرامگاه این ادیب فرزانه در آستانه اشرفیه برگزار گردید، که از دکتر محمدحسن شاهوی عضو هیات علمی دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل توسط بیناد ملی نخبگان استان گیلان در حوزه علم و دانش تجلیل شد.
عباس میرزنگویی رئیس اداره فرهنگ وارشاد اسلامی آستانه اشرفیه و دبیر ستاد بزرگ داشت دکتر محمد معین گفت: مراسم گرامی داشت پنجاه و سومین سالروز در گذشت دکتر محمد معین استاد ادبیات پارسی، با حضور مسئولان کشوری، استانی و شهرستانی و همراهی و حضور مردم فرهنگ ودوست آستانه اشرفیه و همچنین شورای محترم سیاست گزاری جشنواره فرهنگی وهنری ملی ستاره ناهید و بنیاد ملی نخبگان استان گیلان در محل آرامگاه این استاد بزرگ زبان وادبیات پارسی برگزار گردید.
محمد جلایی معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان ضمن عرض خیر مقدم به همه مهمانان حاضر در این جلسه، حضور شورای سیاست گذاری اولین جشنواره ملی ستاره ناهید را در این مراسم مغتنم شمرد و گفت: دکتر محمد معین با همه سختی ها و مشکلات با استفاده عالی از فرصت ها توانست چنین نام و یادی از خودش به جا گذارد.به طوری که عمر با برکتش برای همه ما درس زندگی است،دکتر معین در عمر 50 ساله توانسته با آثار به جا گذاشته، خدمت ماندگاری برای ادبیات و زبان ایران به یادگار بگذاردو منشاء خیر برای این مرز و بوم گردد.
محمود شالویی رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور و سخنران اصلی این مراسم گفت: امروز باید برای معرفی مفاخر ایران ازجمله استاد محمد معین، از ابزارهای جدید هنری خاصه هنرهای نمایشی بهره ببریم. خوشبختانه با حضور چهره های برجسته هنرهای نمایشی ایران از جمله استادان مسافر آستانه و قطب الدین صادقی در شورای سیاست گذاری جشنواره فرهنگی و هنری استاد معین که با عنوان«ستاره ناهید» در استان گیلان و سراسر کشور برگزار خواهد شد، امیدداریم فعالیت های پیش رو ضمن دارابودن بالاترین سطح از کیفیت، بیشترین تأثیرگذاری در فضای فرهنگی و هنری کشور را در پی داشته باشد.
مشاور وزیر فرهنگ اضافه کرد: با برنامه ریزی صورت گرفته و به مدد همراهی بزرگان عرصه فرهنگ و هنر ایران اسلامی، می توان این جشنواره را به جریانی بین المللی و فرصتی برای جهان پارسی زبان تبدیل کرد.
شالویی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: بهره گیری از هنرهای نمایشی می تواند اثر مهم و ماندگاری بر شناساندن جریان ادبی و هنری ایران بگذاردکه شوربختانه چندی است در معرض آسیب های جدی و مورد تهاجم بیگانگان قرار گرفته است.رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی تأکید کرد: آثاری که استاد محمد معین از خود برجای گذاشت ماندگار شد، او واژه ها را از تاریکخانه بیرون کشید و با زبانی بسیار ساده و روان اندیشه ها و میراث عظیم زبان و ادب فارسی را در اختیار همگان قرار داد.
در بخش دیگر این مراسم، مهدخت معین دختر استاد محمد معین درباره شخصیت، اندیشه و آثار ماندگار ادبی و زبان شناختی این استاد فقید به ایراد سخن پرداخت.
روابط عمومی دانشگاه