معرفی گروه:
زیست فناوری میکروبی شامل آن دسته از فعالیت های انسانی است که با استفاده از میکروارگانیسم ها برای تولید فرآورده های مورد نیاز در مقیاس صنعتی صورت می گیرد. به عبارتی پیشرفت های علمی و فنی در علوم میکروبی برای تولید و توسعه فرآورده های تجاری را زیست فناوری میکروبی گویند. امروزه سهم زیست فناوری میکروبی در تولید فرآورده های حاصل از روش های زیست فناوری به حدود 90% می رسد که در این میان حدود 50% مربوط به فرآورده های حاصل از میکروارگانیسم های طبیعی، 40% مربوط به فرآورده های حاصل از میکروارگانیسم های نوترکیب است.
جایگاه ویژه زیست فناوری میکروبی در تأمین فراورده های مختلف مورد نیاز انسان و تأمین مواد اولیه مورد استفاده در صنایع مختلف شامل صنایع شیمیایی، نساجی، غذایی، معادن، نفت، دارویی، آرایشی و بهداشتی و نیز کاربرد این فناوری در حذف آلاینده های شیمیایی و معدنی و نیز استفاده از این فناوری در افزایش توان تولید فرآورده های کشاورزی، از جمله تولید کود های زیستی و در یک کلام توسعه اقتصاد بدون نفت به خوبی شناخته شده است. با توجه به وجود شرکت های مختلف در حوزه غذا و دارو به خصوص شرکت های لبنی مهم در آمل و استفاده آنها از باکتریها و مخمر ها به عنوان آغازگرها و مکمل های غذایی در تولید محصولات ، این گروه می تواند به عنوان یک بازوی قابل اطمینان برای صنایع در شهر و استان محسوب شود. در این گروه 1 عضو هیات علمی با مرتبه دانشیاری و 3 عضو با مرتبه استادیاری وجود دارند که دروسی را در زمینه های زیست فناوری میکروبی، فرایندهای تولید در مقیاس وسیع، میکروبیولوژی عمومی، بیوشیمی، میکروبیولوژی محیطی، میکروبیولوژی پزشکی و غذایی و ... به دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد آموزش می دهند.
رشته های دایر در گروه:
کارشناسی ارشد زیست فناوری میکروبی، کارشناسی میکروبیولوژی
اساتید گروه
سمیه رهایی مرتبه علمی: دانشیار |
ملیحه اکبر زاده مرتبه علمی: استادیار |
مریم مبارک قمصری مرتبه علمی: استادیار |