دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل
سامانه‌ها و وب‌سایت‌های دانشگاه

دانشکده زیست فناوری

گروه های آموزشی

گروه های آموزشی

زیست فناوری کاربردی و زیست شناسی سامانه ها (Applied biotechnology and system biology):

معرفی گروه:
گروه  زیست فناوری کاربردی و زیست شناسی سامانه ها یکی از گروه های چهارگانه دانشکده زیست فناوری است که به آموزش و پژوهش در زمینه تشخیص، پیشگیری و درمان انواع بیماری ها همراه با دارورسانی هدفمند اختصاص یافته است. در این بخش علاوه‌بر مطالعه و تحقیق روی سلول‌های باکتریایی، جانوری، گیاهی و…، با استفاده از روش‌های نوین زیستی مانند مهندسی ژنتیک، کلونینگ، تمایزدهی، تمایز زدایی و… به پیشگیری، تشخیص و درمانِ بیماری‌های مرتبط با سلول‌های انسانی پرداخته می شود. همچنین گفتنی است که از این شاخه‌ی زیست فناوری در صنعت طراحی و ساخت داروهای کاربردی و پربازده برای انواع بیماری‌ها و ناهنجاری‌های انسانی استفاده می‌شود. در این گروه 1 عضو هیات علمی با مرتبه دانشیاری و 3 عضو با مرتبه استادیاری وجود دارند که دروسی را در زمینه های مهندسی ژنتیک، بیوشیمی، ژنتیک مولکولی، زیست فناوری پزشکی، کامپیوتر و شبکه، بیوانفورماتیک، سلول های بنیادی و ... به دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد آموزش می دهند. مأموریت این گروه آموزش دانشجویان و انجام تحقیقات بنیادی و کاربردی در زمینه فناوری¬های نوآورانه در حوزه زیست فناوری پزشکی است. از مهمترین اهداف این گروه می توان به تشخیص، پیشگیری و درمان انواع بیماری¬ها، دارورسانی هدفمند و همچنین بیان و تولید پروتئین های نوترکیب و انواع واکسن اشاره کرد. فارغ التحصیلان این رشته قادر خواهند بود در آینده با شرکت های دارویی و دانش بنیان و همچنین با مراکز درمانی و تحقیقاتی همکاری داشته باشند.

رشته های دایر در گروه:
کارشناسی ارشد ژنتیک، کارشناسی ارشد زیست فناوری و کارشناسی زیست فناوری


اساتید گروه:
دکتر مجتبی رنجبر
دکتر داریوش غلامی
دکتر رشید علیجانی اردشیر
دکتر ملیحه اکبرزاده نیاکی 

 

سلول های بنیادی و سرطان (Stem cell and cancer):

معرفی گروه:
گروه  سلول های بنیادی و سرطان از گروه های چهارگانه دانشکده زیست فناوری است که از یک طرف به مطالعه سلول های بنیادی و نقش آنها در سلامت، بیماری و درمان، پرداخته و از سوی دیگر در تشخیص، پیشگیری و درمان انواع سرطان ها فعالیت میکند. در این بخش با استفاده از روش‌های نوین زیستی مانند بیوانفورماتیک، زیست شناسی سامانه ای، مهندسی ژنتیک، تمایزدهی، تمایز زدایی و غیره به مطالعه، تشخیص، درمان و پیشگیری سرطان ، بیماری‌های مرتبط با سلولهای بنیادی و سلولهای ناشی از آنها و درمان با استفاده از سلول های بنیادی به صورت سلول درمانی یا مهندسی بافت پرداخته می شود. در این گروه 1 عضو هیات علمی با مرتبه دانشیاری و 3 عضو با مرتبه استادیاری وجود دارند که دروسی را در زمینه های سلول های بنیادی، مهندسی بافت، بیوانفورماتیک، زیست شناسی سامانه ای و یادگیری ماشین به دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد آموزش می دهند. مأموریت این گروه آموزش دانشجویان و انجام تحقیقات بنیادی و کاربردی در زمینه فناوری¬های نوآورانه در حوزه سلول های بنیادی و سرطان می باشد. از مهمترین اهداف این گروه می توان به مطالعه، تشخیص، پیشگیری بیماری¬های مرتبط با سلول های بنیادی و یا سرطان و استفاده از سلولهای بنیادی به تنهایی یا همراه داربست های مهندسی شده برای درمان انواع بیماری ها اشارع کرد.

رشته های دایر در گروه:
کارشناسی ارشد سلول های بنیادی، کارشناسی سلولی و مولکولی

اساتید گروه:
دکتر حسین عزیزی
دکتر علی محمدیان
دکتر عظیمه  اخلاق پور
دکتر حسین خالقی فر

زیست فناوری میکروبی (Microbial biotechnology):

معرفی گروه:

زیست فناوری میکروبی شامل آن دسته از فعالیت های انسانی است که با استفاده از میکروارگانیسم ها برای تولید فرآورده های مورد نیاز در مقیاس صنعتی صورت می گیرد. به عبارتی پیشرفت های علمی و فنی در علوم میکروبی برای تولید و توسعه فرآورده های تجاری را زیست فناوری میکروبی گویند. امروزه سهم زیست فناوری میکروبی در تولید فرآورده های حاصل از روش های زیست فناوری به حدود 90% می رسد که در این میان حدود 50% مربوط به فرآورده های حاصل از میکروارگانیسم های طبیعی، 40% مربوط به فرآورده های حاصل از میکروارگانیسم های نوترکیب است. جایگاه ویژه زیست فناوری میکروبی در تأمین فراورده های مختلف مورد نیاز انسان و تأمین مواد اولیه مورد استفاده در صنایع مختلف شامل صنایع شیمیایی، نساجی، غذایی، معادن، نفت، دارویی، آرایشی و بهداشتی و نیز کاربرد این فناوری در حذف آلاینده های شیمیایی و معدنی و نیز استفاده از این فناوری در افزایش توان تولید فرآورده های کشاورزی، از جمله تولید کود های زیستی و در یک کلام توسعه اقتصاد بدون نفت به خوبی شناخته شده است. با توجه به وجود شرکت های مختلف در حوزه غذا و دارو به خصوص شرکت های لبنی مهم در آمل و استفاده آنها از باکتریها و مخمر ها به عنوان آغازگرها و مکمل های غذایی در تولید محصولات ، این گروه می تواند به عنوان یک بازوی قابل اطمینان برای صنایع در شهر و استان محسوب شود. در این گروه 1 عضو هیات علمی با مرتبه دانشیاری و 3 عضو با مرتبه استادیاری وجود دارند که دروسی را در زمینه های زیست فناوری میکروبی، فرایندهای تولید در مقیاس وسیع، میکروبیولوژی عمومی، بیوشیمی، میکروبیولوژی محیطی، میکروبیولوژی پزشکی و غذایی و ... به دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد آموزش می دهند.

رشته های دایر در گروه:
کارشناسی ارشد زیست فناوری میکروبی، کارشناسی میکروبیولوژی

اساتید گروه:
دکتر سمیه رهایی
دکتر الهه مبارکه قمصری
دکتر چراغی
 
ریز زیست فناوری (Nano biotechnology):

معرفی گروه:
مهندسی علوم زیستی با بهره¬گیری از جدیدترین و پیشرفته¬ترین فناوری¬ها، سعی در حل چالش¬های مختلف در زمینه¬های پزشکی و بیولوژیکی در جهت ارتقا سطح زندگی بشر دارد. از سویی دیگر پیشرفت¬های نانوتکنولوژی و کاربردهای آن در زمینه¬های علوم زیستی، دریچه¬های نوینی از این رشته را با عنوان نانوبیوتکنولوژی یا ریززیست¬فناوری در برابر دانشمندان گشوده است. نانوزیست فناوری یک حوزه نوین ناشی از تلفیق علوم زیستی و مهندسی در حوزه نانو است که افق های جدیدی را در زمینة ساخت و  توسعه سامانه¬های تلفیقی زیستی به وجود آورده و محققان را امیدوار کرده است که بتوانند با تلفیق نانوساختارها و ترکیبات زیست¬فعال، سامانه¬های زیستی مورد نظر طراحی و اجرا شوند. این علم در واقع کاربرد علم نانوفناوری در علوم زیستی بوده و شامل دو دستاورد مهم می¬باشد، یکی از آنها کاربرد ابزار در مقیاس نانو است که می¬تواند در سامانه¬های زیستی به کار رود و دیگری به کارگیری سامانه¬های زیستی به عنوان الگوی گسترش محصول¬های در مقیاس نانو می¬باشد. امروزه فناوری نانو امکان تهیه نانوذرات و نانومواد با خواص ویژه و درنتیجه تولید ابزارها و دستگاه‌های جدید با کنترل در سطوح مولکولی واتمی را جهت استفاده در حوزه‌ها و زمینه‌های مختلف اعم از غذایی، دارویی، پزشکی، فناوری زیستی، الکترونیک، کامپیوتر، ارتباطات، حمل‌ونقل، انرژی، محیط‌زیست، هوافضا، پتروشیمی و ... میسر ساخته است. در این گروه 4 عضو هیات علمی با مرتبه استادیاری وجود دارند که دروسی را در زمینه¬های مبانی نانو زیست فناوری، روشهای ساخت و خصوصیت یابی نانوساختارها، نانو زیست حسگر، علوم و مهندسی سطح، سامانه¬های دارویی و دارورسانی هدفمند به دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد آموزش می دهند.

رشته های دایر در گروه:
کارشناسی ارشد ریززیست فناوری، کارشناسی زیست جانوری

اساتید گروه:
دکتر مصطفی گواهی
دکتر هاجر رجایی لیتکوهی
دکتر الهه درویشی
دکتر پروین آسن