دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل
سامانه‌ها و وب‌سایت‌های دانشگاه

سمیه رهایی

DariaTech
سمیه رهایی

بیوگرافی :

دکتر سمیه رهایی دانش آموخته دکترای بیوتکنولوژی مواد غذایی از دانشگاه تهران است که از سال 1396 به عنوان عضو هئیت علمی دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل مشغول به فعالیت هستند. ایشان بیش از 80 مقاله در مجلات ISI، علمی پژوهشی و کنفرانس های بین المللی و ملی و دو اختراع داخلی به ثبت رسانده اند. در حال حاضر ایشان با درجه استادیاری در دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، در امر تدریس و پژوهش فعالیت دارند.

مدارک علمی :

دکتری: 1393-1388
بیوتکنولوژی مواد غذایی، دانشگاه تهران
عنوان رساله: بررسی پایداری عصاره زعفران نانودرون پوشانی شده با بسپارهای زیستی مختلف و ارزیابی اثر نانوذرات بر سلول های سرطانی در شرایط in vitro
 
کارشناسی ارشد: 1387-1385
بیوتکنولوژی مواد غذایی، دانشگاه تهران
عنوان پایان نامه: بررسی قدرت افلاتوکسین زدایی سویه های میکروبی تثبیت شده بر پسته
 
کارشناسی: 1384-1380
مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشگاه شیراز

افتخارات و دستاوردها :

  1. کسب رتبه 6 آزمون کارشناسی ارشد در سطح کشور در سال 1385
  2. کسب رتبه اول علمی در آزمون ورودی دکترا در سال 1388

زمینه‌های تدریس :

  • میکروبیولوژی
  • تخمیر
  • زیست فناوری مواد غذایی
  • زیست فناوری میکروبی
  • فرایندهای تولید در مقیاس وسیع

Journal Papers:

  1. Rahaie, S., Emam-Djomeh, Z., Razavi, S.H. & Mazaheri, M. (2010). Immobilized Saccharomyces cerevisiae as potential Aflatoxin decontaminating agent in pistachio nuts, Brazilian Journal of Microbiology. 41: 82-90.
  2. Rahaie, S., Emam-Djomeh, Z., Razavi, S.H. & Mazaheri, M. (2012). Evaluation of aflatoxin decontaminating by two strains of Saccharomyces cerevisiae and Lactobacillus rhamnosus strain GG in pistachio nuts, International Journal of Food Science and Technology.
  3. Rahaie,s., Gharibzahedi, S.M.T., Razavi, S.H., Jafari, S.M. 2012. Recent developments on new formulations based on nutrient-dense ingredients for the production of healthy-functional bread: A review. Journal of Food Science and Technology.
  4. Rahaiee,S., Hashemi, M., Moini, S., Shojaosadati, S.A. (2014). Evaluation of antioxidant activity of bioactive compounds and various extracts from saffron (Crocus sativus L.): A review. Journal of Food Science and Technology.
  5. Rahaiee,S., Hashemi, M.,Shojaosadati, S.A., Moini,S., Razavi, S.H. (2015). Comparison of phytochemical constituents and antioxidant activities of aqueous and alcoholic extracts of saffron. Quality Assurance and Safety of Crops and Foods.
  6. Mehrazar, E., Rahaie, M., & Rahaie, S. (2015). Application of nanoparticles for pesticides, herbicides, fertilisers and animals feed management. International Journal of Nanoparticles, 8(1), 1-19.
  7. Rahaiee, S., Shojaosadati, S. A., Hashemi, M., Moini, S., & Razavi, S. H. (2015). Improvement of crocin stability by biodegradeble nanoparticles of chitosan-alginate. International journal of biological macromolecules, 79, 423-432.
  8. Rahaiee, S., Hashemi, M., Shojaosadati, S. A., Moini, S., & Razavi, S. H. (2017). Nanoparticles based on crocin loaded chitosan-alginate biopolymers: Antioxidant activities, bioavailability and anticancer properties. International journal of biological macromolecules, 99, 401-408.
  9. Garavand, F., Rahaee, S., Vahedikia, N., & Jafari, S. M. (2019). Different techniques for extraction and micro/nanoencapsulation of saffron bioactive ingredients. Trends in Food Science & Technology, 89, 26-44.
  10. Zare, M., Norouzi Sarkati, M., Tashakkorian, H., Partovi, R., & Rahaiee, S. (2019). Dextran-immobilized curcumin: An efficient agent against food pathogens and cancer cells. Journal of Bioactive and Compatible Polymers, 34(4-5), 309-320.
  11. Rahaiee, S., Assadpour, E., Esfanjani, A. F., Silva, A. S., & Jafari, S. M. (2020). Application of nano/microencapsulated phenolic compounds against cancer. Advances in Colloid and Interface Science, 279, 102153.
  12. Azizi, H., Ranjbar, M., Rahaiee, S., Govahi, M., & Skutella, T. (2020). Investigation of VASA gene and protein expression in neonate and adult testicular germ cells in mice in vivo and in vitro. Cell Journal (Yakhteh), 22(2), 171.
  13. Rahaiee, S., Ranjbar, M., Azizi, H., Govahi, M., & Zare, M. (2020). Green synthesis, characterization, and biological activities of saffron leaf extract‐mediated zinc oxide nanoparticles: a sustainable approach to reuse an agricultural waste. Applied Organometallic Chemistry, 34(8), e5705.
  14. Motazedi, R., Rahaiee, S., & Zare, M. (2020). Efficient biogenesis of ZnO nanoparticles using extracellular extract of Saccharomyces cerevisiae: Evaluation of photocatalytic, cytotoxic and other biological activities. Bioorganic chemistry, 101, 103998.
  15. Shabaani, M., Rahaiee, S., Zare, M., & Jafari, S. M. (2020). Green synthesis of ZnO nanoparticles using loquat seed extract; Biological functions and photocatalytic degradation properties. Lwt, 134, 110133.
  16. Zare, M., Sarkati, M. N., Tashakkorian, H., & Rahaiee, S. (2022). Quercetin immobilization onto Chitosan-Functionalized Fe3O4 magnetic nanoparticles: Biocompatible nanomedicine for overcoming cancer cells. Journal of Cluster Science, 33(2), 449-455.
  17. Zare, M., Norouzi Sarkati, M., Tashakkorian, H., Partovi, R., Rahaiee, S., Rezaei, P., & Razavi, S. A. (2021). Dextran–hesperetin conjugate as a novel biocompatible medicine for antimicrobial and anticancer applications. Journal of Polymers and the Environment, 29, 811-820.
  18. Zare, M., Norouzi Sarkati, M., Tashakkorian, H., Partovi, R., Rahaiee, S., Rezaei, P., & Razavi, S. A. (2021). Dextran–hesperetin conjugate as a novel biocompatible medicine for antimicrobial and anticancer applications. Journal of Polymers and the Environment, 29, 811-820.
  19. Moghri, S. A. H. M. H., Kiadeh, S. G. H., & Rahaiee, S. (2021). In silico investigation of lysostaphin-producing novel strains as an enzybiotic against methicillin-resistant Staphylococcus aureus. Informatics in Medicine Unlocked, 24, 100623.
  20. Zare, M., Sarkati, M. N., & Rahaiee, S. (2021). Fabrication of nanoparticles based on hesperidin-loaded chitosan-functionalized Fe3O4: evaluation of in vitro antioxidant and anticancer properties. Macromolecular Research, 29(11), 785-790.
  21. Azarashkan, Z., Motamedzadegan, A., Ghorbani‐HasanSaraei, A., Biparva, P., & Rahaiee, S. (2022). Investigation of the physicochemical, antioxidant, rheological, and sensory properties of ricotta cheese enriched with free and nano‐encapsulated broccoli sprout extract. Food Science & Nutrition, 10(11), 4059-4072.
  22. Hosseini, F., Motamedzadegan, A., Raeisi, S. N., & Rahaiee, S. (2023). Antioxidant activity of nanoencapsulated chia (Salvia hispanica L.) seed extract and its application to manufacture a functional cheese. Food Science & Nutrition, 11(3), 1328-1341.
  23. Azarashkan, Z., Motamedzadegan, A., Ghorbani-HasanSaraei, A., Rahaiee, S., & Biparva, P. (2022). Improvement of the stability and release of sulforaphane-enriched broccoli sprout extract nanoliposomes by co-encapsulation into basil seed gum. Food and Bioprocess Technology, 15(7), 1573-1587.
  24. Alipour, A., Rahaiee, S., Litkohi, H. R., Jamali, S. N., & Jafari, S. M. (2023). Development and optimization of whey protein-Lepidium perfoliatum gum packaging films: An approach towards antimicrobial and biodegradable films. Industrial Crops and Products, 196, 116447.
  25. Jokar, F., Rahaiee, S., Zare, M., & Mirzakhani, N. (2023). Bioactive wound dressing using bacterial cellulose/dextran biopolymers loaded with pomegranate peel extract: Preparation, characterization and biological properties. Journal of Drug Delivery Science and Technology, 84, 104461.
  26. Mamouri, K. S., Rahaiee, S., Zare, M., Kenari, M. N., & Mirzakhani, N. (2023). Physicochemical and thermal characterization, and evaluation of a bacterial cellulose/Barhang gum-based dressing for wound healing. International Journal of Biological Macromolecules, 242, 124660.
  27. Rahaiee, S., Shojaosadati, S. A., & Hashemi, M. (2023). An efficient ionic gelation based nano-delivery system to improve the stability and controlled release of saffron extracts. Biocatalysis and Agricultural Biotechnology, 52, 102831.

 

مقالات فارسی:

  1. سمیه رهایی، سید هادی رضوی، زهرا امام جمعه (1388). بررسی توانایی گونه مخمر ساکارومایسس سرویزیه جهت کاهش افلاتوکسین موجود در پسته. فصلنامه علوم و صنایع غذایی ایران، دوره 6، شماره 4 .
  2. سمیه رهایی، زهرا امام جمعه، سید هادی رضوی، منصوره مظاهری. توانایی سویه لاکتوباسیلوس رامنوسوس GG جهت کاهش افلاتوکسین B1 موجود در پسته. مجله فرآوری و نگهداری مواد غذایی.
  3. گواهی, قربانی, رنجبر, رهایی, & عزیزی. (2019). بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی، آنتی باکتریایی و تعیین محتوی فنلی و فلاونوئیدی کل عصاره های آبی و متانولی گیاه دارویی Scutellaria pekinensis. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام, 27(3), 91-100.‎
  4. معتضدی راضیه, رهایی سمیه, & زارع محبوبه. (1399). بیوسنتز نانوذرات اکسیدروی توسط مواد درون سلولی مخمر ساکارومایسسسرویزیه (Saccharomyces cerevisiae) و بررسی خواصضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی آن.‎ مجله علوم پزشکی ایلام، 28 (4).
  5. شعبانی, رهایی, & زارع. (2020). بررسی خواص ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی نانوذرات اکسیدروی بیوسنتز شده توسط عصاره آبی هسته ازگیل ژاپنی (Eriobutrya japonica Lindl.). مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام, 28(5), 21-32.‎
  6. قنبری حسن کیاده, رهایی, عزیزی, & گواهی. (2021). بررسی فعّالیت های بیولوژیکی عصاره های جوانه خام و پخته کلم بروکلی (Brassica oleracea) غنی از ترکیب زیست فعال سولفورافان. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند, 28(3), 236-247.‎
  7. 34. علیپورکاکرودی آرزو, رهایی سمیه, رجایی لیتکویی هاجر, & قنبری حسن کیاده سعید. (2021). مقایسه فعالیت های آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی اسانس های مختلف گیاهی در شرایط آزمایشگاهی.‎
  8. گواهی, قربان نیا دلاور, حدیثه, موسوی خورشیدی, فاطمه السادات, رنجبر, & رهایی. (2022). بررسی روش های مختلف عصاره گیری بر فعالیت های آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی گیاه دارویی مریم نخودی خزری (Teucrium hyrcanicum L.). مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام, 30(3), 44-54.‎
  9. فریناز حسینی, علی معتمدزادگان, شهرام نقیزاده ری, & سمیه رهایی. (2022). با نانولیپوزوم و صمغ دانه ریحان و بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و رهایش آن در شرایط شبیهسازی شده گوارشی (. Saliva hispanica L) ریزپوشانی عصاره دانه چیا. Journal of Food Science & Technology (2008-8787), 19(127).‎
  10. عبدالهی, خلقتی بنا, رهایی, صادقی, & اکرم. (2022). معرفی و بررسی زیستی تاثیرات آفت کش شیمیایی پروپاموکارب. فصل نامه علمی ایمنی زیستی, 15(2), 55-66.‎

Books :

Biopolymer Nanostructures for Food Encapsulation Purpose (Nanostructures of silk fibroin for encapsulation of food ingredients)

Research Projects :

  1. سنتز سبز نانوذرات اکسید روی (zno) توسط عصاره گیاه زعفران (Crocus sativus L): برررسی خصوصیات فیزیکی، خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی آن
  2. مطالعـات ترکیبات زیست فعال میوه ولیک (Crataegus elbursensis) و بررسی میزان رهـایش برون تنی آنتوسـیانین های میکرو کپسوله شـده آن توسط هیدروکلوئیـدها
  3. سنتز آنتی اکسیدان های تثبیت شده روی نانوذرات مغناطیسی و بررسی رهایش برون تنی، خصوصیات فیزیکی- شیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی آن¬ها
  4. ارزیابی بازده استخراج رنگدانه وپلی ساکارید ازجلبک Enteromorpha intestinalis سواحل دریای کاسپین